Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Terminal baru aiport HCMC
Mail this Foto to a friend
Search BoardTracker for..
Terminal baru aiport



Next >
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Thursday, 17-Jul-2008 12:44
Vietnam Trip Part III
Selepas mendarat and masuk ke terminal, aku agak impresif dengan terminal antarabangsa di sini. Bangunan baru, kemudahan baru dan tandas yang bersih. Sekali pandang, macam ada persamaan dengan airport baru Kota Kinabalu ataupun KLIA kerana dinding kacanya yang senget ke luar.

Selepas melalui imigresen dan kastam, kami tinggalkan beg di airport dulu untuk shopping! Ini kerana kami ada beberapa jam lagi sebelum meneruskan perjalanan ke destinasi kami seterusnya iaitu Da Nang.

Di atas jalan raya, terdapat berjuta-juta motosikal. Amat jarang kereta di sini kerana kenderaan mesti dibeli cash! Hanya orang kaya yang mampu memiliki kereta. Yang kurang berada hanya mampu membeli motosikal. Dengan motosikal itulah mereka mengangkut segala barang-barang termasuk yang besar seperti peti ais!! LOL Yang paling best, semua binatang dia angkut sekali seperti itik, ayam, anjing dan termasuklah bab* alias khinzir.. :-D

Yang miskin pula hanya mampu naik basikal. Namun basikal tidaklah teruk sangat kerana kelajuan basikal adalah sama dengan kelajuan motosikal!! LOL Jalan di sini sangat sesak dengan motosikal namun bergerak lancar walaupun perlahan.

Kalau orang Malaysia memandu dengan cara Malaysia di sini, sure dah maki hamun sumpah seranah kat orang lain. Bayangkan walaupun jalan kita dah hijau, ada van atau motosikal dari arah lain nak cross kita tapi semuanya possible.

Vietnam Boleh!!


Terminal baru aiport HCMC


10.24 kami sampai


Ambil bagasi


Motosikal yang banyak di jalan raya


Semua orang naik motor


Motor menunggu di traffic light


Sampai penuh jalan dengan motosikal


Cool.. Aku suka stail mamat ni


Tengah-tengah orang jalan, boleh 4WD ni cross..

© Pidgin Technologies Ltd. 2016